10. okt. 2010

Svetovni dan živali
Včeraj je bil svetovni dan živali. Moja lastnica pa mi je napisala toloe pismo:

Draga Savana!

Kar ne morem verjeti, da smo skupaj že dobro leto. V tem času si se marsičesa naučila, marsikaj pa smo ti pokazali tudi mi. Življenje psa in človeka se dopolnjujeta - ti nas učiš potrpežljivosti, pozornosti, miline, prijaznosti, razigranosti, navdušenosti, pa tudi zdravega načina življenja, odnosa do narave, učiš nas družabnosti, odprtosti, sprejemanja različnosti, vzeti si čas za počitek. Daješ nam zaupanje in občutek biti ljubljen.
Mi pa smo te počasi in previdno pripelji v ta nori, divji svet. Povsod mrgoli avtomobilov, kolesarjev, vedno nekdo prihaja ali odhaja. Na sprehodu lahko srečaš muco ali pasjega prijatelja. Pokazali smo ti, da se lahko tudi v takem svetu da živeti - da smo ljudje na splošno prijazni in zaupanja vredni. Da se vsakič razveselimo, ko pritečeš vsa vesela nazaj s pohajkovanja in lovljenja miši ali kakšnih drugih primernih vab in vabic.

Počasi si tudi ugotovila, da je družba zabavna in koristna. Da se je prijetno crkljati, božati. Draga Savana, res si neverjetna. Samo poglej si naslednjo sliko - preštej vse malčke na njej, ti pa si udobno zleknjena na domači preprogi. Ja, šele zdaj se počasi zavedam, kaj vse si prinesla v našo družino!

Hvala za vse. Tvoja, Eva