6. dec. 2010

Verona 2010

Konec tedna sem se prvič na razstavo odpravila v Italijo. Čeprav sta bili mednarodni razstavi napovedani v Pordenonu in Veroni, dva ni zapored, sta bili obe izvedeni na znanem in prostornem razstavišču v Veroni.

Prvi dan je bil CACIB Pordenone in nekja čez 1000 prijavljenih psov. Sloughije je sodil italijanski sodnik Valerio Nataletti in me takole ocenil:
18 mesecev stara psička, zelo dobro grajena, nežnega pogleda, dobro nošeni uhlji, eleganten vrat, izvrstna linija hrbta, dobra okotenost, ustrezno globok prsen koš, pravilno gibanje, vrhunska predstavnica pasme. CAC + CACIB + BOB.
Drugi dan, CACIB Verona in okrog 1500 prijavljenih psov, me je prav tako ocenjevala italijanska sodnica - moram reči, da je bilo sojenje mnogo bolj natančno, poglobljeno in kvalitetno kot na Evropski razstavi letos v Celju - Teresa Babrielli Mondo, ki je o meni zapisala tole:
18 mesecev, elegantno usločena hrbtna linija, pravilna glava, izrazite oči, popolno zobovje, lepe ustnice, lep hrbet, križec, lep greben, pravilno nošen rep, zelo elegantna in feminilna. CAC + CACIB

Čeprav je bila ocena izvrstna, pa nisem bila ravno razpoložena za lep tek in daljše razkazovanje, zato je ta dan naziv najlepšega sloughija prejel moj tekmec Intisar's Latar, samec, ki je prav tako tekmoval v odprtem razredu, star 7 let, doma iz okolice Torina, lastnik Silvia Marcori. Čestitke! Pravi, da pride januarja 2011 v Ljubljano na specialno razstavo hrtov, kar bo super. Konkurenca je vedno dobrodošla!

Na koncu poziranja pa me je čakala sprostitev - obilna poslastica dimljene šunke in pršuta ter igra s tenis žogo. No, za tak zaključek se splača še kdaj potruditi.Posted by Picasa