20. jan. 2011

CACIB LJUBLJANA 2011Pa je za mano. Ena lepa razstava nedaleč od mojega doma. 6 sloughijev, sproščeno vzdušje in dvorana s steklenimi okni, kar je v tem zimskem času velika prednost. Sodnica je bila iz Belgije, Rita Reynierrs. O meni je napisala:
- 19 mesecev stara psička
- izvrsten tip
- ženstvena oblika glave
- pravilen ugriz
- dobra razmerja
- ploske mišice
- dobra hrbtna linija
- tipično gibanje

Ocena odlično (5) in CACIB.

Ta razstava pa je bila tudi nekaj posebnega, saj me je nekaj dni prej obiskala moja sestra Luna iz Nemčije in  njena lastnica Marianne. Tako sva bili na razstavi dve na Z - skoraj enaki, pa kljub temu zelo različni.
Ker sva bili zgodaj na vrsti, sta se najini lastnici odločili, da bi bilo škoda izpustiti tako lep dan in ga preživeti le v dvorani, zato sva takoj po zaključenem ocenjevanju odšli na moj vrt in si dali duška. Ja, to si lahko privošči le redko katera pasma, da tečeš prosto, po blatu in travi, na dan razstave. Tisti, ki ne veste, za kaj gre, vam lahko zaupam, da večina lastnikov svoje štirinožce nekaj dni pred razstavo skopa, odišavi, nekatere pobeli, natupira, sfena. S tem je konec pasjih užitkov vse do konca razstavnega dne. To pomeni, da se sprehajajo le na povodcu, pa da se ne smejo igrati z drugimi psmi, pa še in še. Mi kratkodlaki uživači pa si lahko privoščimo jutranji tek, pa na razstavo, pa spet tek čez drn in strn, pa nazaj na popoldansko razstavo - tako je bilo v najinem primeru :)