6. nov. 2011

Ljubljana
Jaz Ljubljano zelo dobro poznam, predvsem tisto ob sobotah, ko se moji lastniki z nekim neznanim valom navdušenja odpravijo na tržnico po sveže priboljške in na kavico, klepet (z nekom pač), ali pa nedeljsko Ljubljano, ko se ulice starega mestnega jedra spremenijo v odprto prodajalno starin. Tam sta moja ta odrasla lastnika že večkrat spraševala po kakšnem kipcu sloughija, a za enkrat neuspešno.

No, letos januarja sem moji sestri Luni želela Ljubljano pokazati čim bolj privlačno. Pa sem ji pokazala, kje se ponavadi podim z drugimi psmi - na sankališču v parku Tivoli, potem pa pot pod noge in na Ljubljanski grad. Tam se midve nisva imeli najbolje, moram priznati, saj sta se lastnici odločili za prijetno kosilo. Si predstavljate, da sta pri +10 st. C jedli zunaj?! Naju pa je zeblo, zeblo, pa še grelne blazine nisva imeli, kamor bi se lahko ulegli. Marianne je bila bolj mehkega srca kot moja lastnica in je zelo razumela Luno in njeno neugodje, pa si je slekla jakno, da se je lahko moja sestrica ulegla nanjo. Jaz pa...(imam bolj zmrznjeno gospodarico kot sem sama).

Sem pa dobila kar nekaj koščkov slastne klobase, ki ni padla z mize (si predstavljate), ampak mi jo je moja lastnica skoraj porinila v gobček. Konec koncev sploh ni bilo tako slabo.